Elins Naglar: 2013-03-10

lördag 16 mars 2013

St. Patricks Day Naglar

Imorgon är det dags för Irlands nationaldag, också kallad St. Patricks Day. Dagen man alla ska bära grönt, annars har andra tillåtelse att nypa en läste jag precis på Internet här. Så det är nog bäst att bära grönt om ni inte vill bli nypna, haha. 

Jag var ju så klart tvungna att måla naglar för detta occasion (kommer inte på svenska ordet för det), efter att suttit och tittat på alla mina gröna nagellack som jag hade ställt upp framför mig kom jag fram till att jag inte ville ha bara grönt. Så då plocka jag fram massa andra, och det var ett helt helvete att få upp alla på hyllan igen ska jag berätta, efter ett tag kom jag på denna designen. 
Hoppas ni tycker om den!För att få en liten färgglad accent nagel så gjorde jag en nagel med en regnbågen, vilken jag fick göra om ett antal gånger och ändå missa jag en färg. Och i slutet av regnbågen är där ju så klart en kittel med guld i! Regnbågen gjorde jag med en smal striping pensel. Kittel gjorde jag med penseln i nagellacket för jag tänkte att jag kommer ändå täcka över en del med guld sen. Guldet gjorde jag med dotting tool. 


Resten av naglarna gjorde jag med att jag måla den ljusaste gröna jag hade som basfärg. Sen med två av mina mörkaste gröna börja jag göra massa klöver i alla olika former och storlekar. Lite misslyckade blev dom men så får det vara. Tummen fick en irländsk flagga på sig. Denna gjorde jag för hand med penseln i nagellacken.

Nagellacken jag använde -
Börja alltid med baslack.


Röd - Claudia - All Red
Orange - Ciaté - Speed Dial
Gul - Face Stockholm - Nr. 171
Grön - Ciaté - Mojito
Blå - Sephora - Curaçaro
Lila - H&M - Purple PortionGrön - Viva La Diva - Nr. 056 
Grön - Sephora - Picnic In The Park
Grön - Mavala - Pistachio


Topplack - Seche Vite
Blå - China Glaze - Kinetic Candy
Guld - Sephora - I'm a Rich Girl
Brun - OPI -You Don't Know Jacques
Vit - OPI - Alpine Snow


Hoppas ni tyckte om designen. Lämna gärna en kommentar om det är något du undrar eller bara vill säga hej eller whatever. haha. 

Men ha en fortsatt trevlig kväll allihopa.


fredag 15 mars 2013

Matta Ikat naglar

Bestämde mig nu lite impulsivt att göra min ikat design matt, bara för att. Tycker att matta naglar är så snygga, och fattar inte varför jag inte gör det oftare.

För att göra dom matta använder jag mig av Essies - Matte About You. Sjukt bra är den, bästa av alla jag testat. 

Så här under är en jämförelse mellan glansig och matt. Man kanske inte ser så mycket skillnad märker jag nu men man märker det bättre i verkligheten. Men man ser lite skillnad skimret och ljusreflektionerna.

Mina nagelband börjar bli bättre, den nya cuticule krämen jag köpte är super. Kommer upp ett inlägg om den i framtiden!

Vilket tyckte du såg bäst ut - glansigt eller matt?

torsdag 14 mars 2013

Ikat naglar

Kom hem med 2 nya nagellack i tisdags, det blev mina 2 andra favoriter från OPIs Euro Central kollektion - Can't Find My Czechbook och Suzi's Hungary Again. 

Jag visste direkt att jag ville göra en design med båda dom tillsammans och då kom jag på den här designen. Jag har gjort den innan, precis efter jag börjat bloggat men då med andra färger såklart. 

Ikat designen är lätt, och man ser inte om man gör den slarvigt eller ej. 


För att göra denna designen så början man med sin basfärg, jag har använt den turkos/blåa som basfärg. Sedan tar man och gör fläckar med nästa färg, jag tog då den rosa. Sedan efter det så tar man en annan färg, jag tog vit, och gör en liten "ojämn" fläck mitt i allt. Sen tar man en smal striping brush och med svart nagellack så gör man små streck runt hela fläcken. Sen gör man även en liten fläck i den innersta fläcken. Eftersom jag ville ha mer rosa la jag på rosa på den svarta, men det är frivilligt.

Nagellack jag använt är -


Börja med ett baslack. 
Blå/turkos - OPI - Can't Find My Czechbook
Rosa - OPI - Suzi's Hungary Again
Vit - OPI - Alpine Snow
Svart - Gothic Black

Sen har jag tagit Seche Vite Topplack men glömde fota det.

Jag har idag lagt till en bloglovin' knapp på sidan där ni kan följa min blogg. 

Then for all my non-swedish visiters, which I noticed I actually have a few from all over the world, I added a little Translate thingy which you can find here on the right side. It will help you translating the blog to whatever language you want. Hopefully you will check in here again sometime. 

Samma gäller alla andra, tack för att ni kollat in min blogg och hoppas ni tittar in igen!

Ps. En liten kommentar skulle betyda mycket.


tisdag 12 mars 2013

Vårnaglar - enfärgat

Här kommer en enfärgad version av mina vårnaglar som jag gjorde förra veckan. Dessa naglarna gjorde jag på min vän, tänkte jag kunde visa upp hur det blev om man inte tog en färg på varje nagel utan en färg totalt. Alla kanske inte vill vara lika färgglada som jag, haha. En ny design kommer upp imorgon så kika in då, vet ja!