Elins Naglar: 2012-09-09

fredag 14 september 2012

Verktyg

igår skrev jag att jag skulle visa vilka "verktyg" jag använder när jag målar mina naglar så här kommer det.

Först har vi då dotting toolsen som jag har skrivit om en del redan här. Om man vill göra egna kan jag rekommendera såna bobby pins och ta den runda gummi delen som man doppar i nagellacken. Man kan även ta knappnålar och tändstickor om man vill göra små prickar. 

Sen har vi mina Nail Art penslar. Dessa har jag beställt på amazon, kostade inte så himla mycket. Paket innehåller 15 stycken olika penslar. Jag tycker dom är mycket bra och kan användas till att få ut det allra sista nagellacken i flaskorna också.

Sedan har vi då saker som inte är precis verktyg men saker jag använder mig av.
Kiss - Fransk manikyr form mallar 

Kiss - Nagelbands kräm

Nagellacks remover är alltid bra att ha i närheten när man målar sina naglar. När jag är klar brukar jag hälla upp lite i och med en pensel ta runt naglarna så det blir rent och fint. 

Bomullsrondeller eller Bomullspads är också bra att ha. Här är mitt favorit märke - Topz

Nu kom jag på att jag glömt fota en sak, jag har en liten plats palett som är till för typ akvarell färger och sådan. Det är alltså en rund sak med massa "gropar" i som jag använder mig mycket av. Droppar lite nagellack i en sådan grop och så är det bara att använda sig av penslarna.   


torsdag 13 september 2012

Blå grön prickiga naglar

På mig själv fick det bli en prickig design. Vet inte riktigt om det är blått eller blått - grönt så det får namnet blueish så länge.


En lätt design som var lätt att göra med vänster hand också då jag bara använde en dotting tool.


Lacken jag använde till denna designen är 
China Glaze - Kinetic candy och Aquadelic.

Och om jag nu ska säga min åsikt om China Glazes nagellack får jag nog säga att jag tycker väldigt mycket om dom. Formulan var bra, inte för rinnig och inte för seg. Snabb torktid dessutom, så jag rekommenderar dom för alla som vill ha lite ny nagellack. Betalade ungefär 30 kr styck för dom plus frakten på den amerikanska sidan jag köpte mina på. Flaskorna innehåller 14 ml så det är inte som depends 5 ml som kostar 25 kr.

Imorgon tänkte jag visa vilka "verktyg" jag använder när jag gör mina designer så kolla in då också :)

Lila Hjärtan Naglar

Passade min lill kusin nu på kvällen och passade då på att måla hennes naglarna. Hon vill alltid att jag ska måla dom men kan aldrig sitta still och vänta på att dom ska torka. Så nu gjorde jag något snabbt och använde inte topplack för en gång skull för hon förstör alltid dom då.

Så jag gjorde lite hjärtan med hjälp av dotting toolsen som jag fix med posten igår. Mycket lätt och gick snabbt. Nu kanske jag gjorde det lite slarvigt men det fick bli som det blev.

bilden kanske inte är den bästa men hon var lite sur för att jag tvunget skulle ta foto när hon var så inne i sitt spel. 

Nagellacken jag använde var 

China Glaze - Flyin' high och Señorita bonita

onsdag 12 september 2012

Mail from the states.

Fick mitt paket från USA idag full med nagellack. Totalt 22 nagellack! Tyvärr var inte alla mina även om jag hade önskat det, haha. Men 10 av dom var mina i alla fall. Sidan vi beställde från var väldigt bra, priserna var billiga även frakten tyckte jag var ganska billig för att vara 2 KG nagellack. Men sedan kunde jag även följa paketet från California till Sverige.

Men detta är dom nagellack som jag köpte.

China Glaze - Sunshine top, White out, Flyin´high, Kinetic candy
Essie - Splash of grenadine

Essie - Matte About you
China Glaze - Aquadelic, Señorita Bonita, Black diamond, Up all night

Köpte även ett paket med så kallade Dotting tools som man har för att göra prickar med om ni inte fatta det med namnet. Men känner redan för att göra någon prickig design för att pröva några färger och någon av dotting toolsen. Kanske även ska göra den matt, bara för att jag kan med min fina matta topp lack från Essie :)

Men jag är även lite nyfiken på China Glaze. Dom ska bestå av samma ämne som man har till porslin som ger dom dess glans. Därav namnet China Glaze som är engelska för Porslin Glans. Det står på flaskorna "Nail Lacquer WITH HARDENERS". Det låter väldigt intressant. :)

tisdag 11 september 2012

Splatter Nails

Jag lyckades ta mig ur sängen en stund för att göra dessa naglar igår. Dom blev inte så fina men jag skyller det på att jag är inte helt frisk just nu.


Men jag skulle bara lägga upp ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig igen.