Elins Naglar: 2012-10-07

lördag 13 oktober 2012

Nagelhörna

Har under dagen gjort om lite på mitt rum vilket gjorde så att jag fick två hyllplan över i min bokhylla. Då fick jag den briljanta idén att göra en lite nagel hörna där. Satt dit en lite smalare hylla där med nagellack så blev det super. Jag har inger skrivbord så innan har jag faktiskt suttit i sängen och målat dom, haha.

Tyvärr kommer jag inte måla mina naglar just i dag eftersom det är väldigt mörkt där just nu. Ska se om vi kan åka till Ikea eller något imorgon och försöker hitta en bra lampa så kommer det blir perfekt. Tänkte jag bara skulle dela med mig om detta om det är någon annans som har lite problem över var man ska måla naglarna.

torsdag 11 oktober 2012

Vatten marble!

Jag är alldeles för trött för att skriva ett ordentligt inlägg just nu, så jag kastar in ett snabbt mobil inlägg här innan jag drar till sängs. Jag har spenderat dom senaste dagarna med tekniken water marble. Efter 3 försök kan jag nog tycka att jag har nog kommit fram till hur man gör nu.


Mobil bild

Blev ganska nöjd med mina naglar, gillar speciellt att en nagel blev typ tvärtom som en accent nagel. Men jag har ju så klart redan fått märken och annat skit på naglarna. 

Lite tips för en lyckad water marble. (Fast lite träning behövs nog ändå!) -

 - Se till så att vattnet är rumstempererat. Annars går det inte. Det får alltså inte vara för varmt och inte för kallt. Det bästa skulle ju vara om man kan ställa ut lite vatten innan man går på morgonen eller låter det så under natten. 
- Skruva av alla korkar på dom nagellacken du ska använda, för det allt måste ske ganska snabbt annars stelnar nagellacket. 
- Håll kvar fingret under vattnet tills du med en tandbetare eller liknande och drar bort allt nagellack som inte är på naglen. Annars kan det hamna på naglen när du drar upp den igen, alltså får du två lager med olika mönster.
- Tejpa naglen innan för annars har du nagellack på hela fingret sen efter. 

Men annars säger jag lycka till med allt, om det är nåt ni undrar så är det bara att skriva en liten kommentar så svarar jag så gott jag kan. 

tisdag 9 oktober 2012

Saran wrap tekniken

Som jag sa eller man kanske ska säga skrev igår så prövade jag en ny teknik - Saran wrap men jag kallar den plastfolie tekniken. Det är då pågrund av det ända verktyget man använder sig av är plastfolie.


Jag tyckte det var en kul teknik, väldigt lätt men jag tror mitt färgval inte var så bra. Tror den skulle se bra ut med en annan typ cream färg istället för den glitter baserade guldiga jag har här. 

Jag passa även på att testa mitt matta topp lack. Jag gillar verkligen det, så den kommer nu användas flitigt nu. 

Nagellack använda
bas lack - Isadora Second Nail
Essie - Splash of grenadine
Isadora - Gold Sparkles
Topp lack - Essie Matte about you 

Men jag kommer pröva på denna tekniken igen med andra färger för vad jag har sett kan det bli väldigt fint. Om du undrar mer om tekniken eller vill veta mer hur man gör så skicka bara i väg en kommentar.

måndag 8 oktober 2012

Color block french tip.

Denna designen gjorde jag runt 11 igår kväll. Var lite stressad och trött men jag var tvungen att måla något eftersom jag inte kan gå med omålade naglar. Jag ville pröva mina nya nagellack så det fick bli så här.

Designen är lite som fransk manikyr med en liten twist.


Det är en lätt design som man kan göra utan några speciella verktyg. Man ser inte tummen på denna bilden men jag måla en tumme i varje färg av dom jag använt som den "franska" manikyren. 

Nagellacken jag använt är 

Bas lack - Isadora Second Nail
Orange - Mavala 182 Fresh Melon
Grön - Mavala 183 Pistachio
Gul - Isadora Mellow Yellow
Topp lack - OPI Top Coat

Jag är inte så nöjd med denna så den åker av nu och så ska jag pröva en ny teknik jag läst om idag. Så den kommer förmodligen upp imorgon om allt går som det ska. 

söndag 7 oktober 2012

Nyinköpta nagellacket

Dålig uppdatering jag vet. Varit lite upptagen så just nu går jag med enfärgade naglar, vilket jag inte är så glad över. Men varit ute och övningskört mycket och varit på konsert så det blev lite såhär.

Men nu har jag i alla fall köpt 2 ny nagellack av märket Mavala. Har aldrig prövat dom innan men på Apoteket hade dom halva priset på vissa som utgår. Så då passa jag ju på och köpa 2. Jag tyckte dom färgerna var lite annorlunda och fina :)