Elins Naglar: 2012-09-30

onsdag 3 oktober 2012

Opi top coat vs. Seche vite dry fast top coat

Tänkte jag skulle göra en liten jämförelse mellan dessa två topplacken då jag har prövat dom både nu.

OPI top coat - fungerar bra. Tar lite lång tid att torka ibland men den gör det den ska. Men jämfört med t.ex. Depends så är denna mycket bättre enligt mig. Den håller länge utan att flaggra. Jämnar ut dom olika lagerna vilket är viktigt för en topp lack till nail art då man gör mönster och liknande. Stor flaska så man får mycket. Bra pensel stor och täcker större delen av nageln på ett drag. Lite halv lös formula. Jag har köpt min för 150 kr på Åhlens.

Seche vite dry fast top coat - fungerar även denna bra. Torkar lite snabbare än Opi's. Denna ska även tränga sig igenom nagellacket och skydda själva nageln från att gulna vilket den kan göra om man målar naglarna ofta och använder mycket nagellacksborttagning. Även denna håller länge och jämnar ut mycket bra. De har en väldigt konstig lukt så det sticker lite i näsa när jag använder den. Formulan är väldigt lös men det gör det nästan lättare att applicera den tycker jag. Bra pensel även på denna även detta en bra och stor flaska. Man ska även kunna köpa en jätte stor flaska som man sedan kan ha för att fylla på och denna är inte så jätte dyr om man räknar med hur mycket man får.

Men det måste finnas en anledning till varför seche vite är känd som den bästa snabbtorkande topplack. Och även om lukten stör mig lite är den klart mycket bättre! Det är skönt med en snabbtorkande för då behöver man inte vara försiktig med naglarna även om det var länge sedan man måla dom. Så jag rekommenderar den starkt. Man kan ju alltid passa på att köpa den om man är på ullared då den kostar 95 kr vilket är billgaste jag har sett.

tisdag 2 oktober 2012

Tidningsnaglar - steg för steg.

Fick en kommentar om jag kunde visa hur man gör tidningsnaglar. Jag hade ingen aning vad jag skulle måla på mina naglar idag så jag tyckte jag kan väl lika gärna göra det nu. Jag har faktiskt aldrig gjort tidningsnaglar innan för att man ska egentligen ha vodka för att göra det. 

Men jag gjorde lite tester innan idag och pröva olika saker man kan använda istället för vodka. Dom 3 jag tyckte funka bäst var - Parfym, vatten och munskölj. Bästa är ju alkoholbaserad vätska. Till dom här naglarna har jag använt mig av någon gammal parfym jag hittade. 

Men här kommer en steg för steg tidningsnaglar tutorial.

Börja med att klippa ut 10 tidningsbitar. Dom ska vara större än dina naglar. Klipp bort så att du bara har så kallad brödtext och klipp bort titlar och sånt.

Detta steget är frivilligt men börja med ett baslack. Det gör inte designen bättre men det är bra för din nagel. Jag använder mig av OPI - Natural Nail Base Coat

Måla sedan naglar med 2 naglar av en valfri ljusfärg. Jag valde vit för jag tycker det blir snyggt. Färgen är Claudia - White tip
Låt detta torka ordentligt och skit i om det kommer utanför, det tar vi bort senare.

När naglarna är HELT torra (väldigt viktigt för om dom inte är det funkar det inte) tar du en av tidningsbitarna och om du använder parfym som jag spruta några gånger på pappret. Andra saker kan du ha i en skål och doppa antingen nageln eller pappret i det.

Sätt det sedan på nageln och tryck till ordentligt. Hålla kvar i ungefär 30 sekunder eller mer.

Sedan drar du av pappret och gör nästa nagel. Då ska det se ut något sådant. Här ser du att man även får lite trycksvärta utanför nageln.  

Avsluta med 1-2 lager topp lack. Detta är viktigt och ett måste för tidningsnaglar för om man inte har topp lack försvinner texten ganska snabbt. Jag använder mig av OPI Top coat, men även dom billigare märkena säljer bra topp lack. 

Sedan tar du nagellacks borttagning och en topz/pensel och tar bort allt runt naglarna.

När du då är klar ser det väl ut något som det här. Jag är faktiskt väldigt nöjd för att vara första gången. Nu har jag massa idéer hur jag ska kunna använda mig av denna tekniken. 


Men behöver ni hjälp med något är det bara att skicka en kommentar till mig, jag kollar det några gånger om dagen och försöker svara. Och önska gärna andra designer och tutorials, det gör mig jätte glad!

söndag 30 september 2012

Eld Naglar

Hoppas ni gillade min swatchar som kom upp dom dagarna jag inte var hemma. Jag ber ännu en gång om ursäkt för hur bilderna blev.

Men nu är jag i alla fall hemma igen och har spenderat en liten stund till att måla naglarna. Dagens resultat blev en typ prickig gradient.

'

Jag tänker lite på eld när jag kollar på dom eftersom det går från gult till rött. Men man kan även se det som en höstig design då det kan liknas som färgerna på höstlöv. 

En snabb och lätt design gjord med en dotting tool.

Nagellack jag använde -

Bas - Isadora Second Nail.
Vit - Claudia - White tip
Gul - China Glaze - Sunshine pop
Orange - Depend - Nr 124
Röd - Claudia - All red
Topplack - Seche Vite

Folk som kanske läser mina inlägg ordentligt kanske märkte att jag inte använt mig av OPI topp lack som jag brukar utan Seche Vite. Jag fick faktiskt det idag eftersom mamma spenderat helgen i Ullared. Där kostar den 95 kr kanske ganska mycket men det är det billigaste jag har sett det i Sverige. Jag fick också 4 flaskor Depends nagellacks borttagning vilket alltid behövs.
Men tillbaka till topplack.. Jag tänkte jag kanske ska göra en jämförelse mellan OPI och Seche Vite för att se vilken som är  bäst. Men jag är i alla fall glad att ha Seche Vite i min samling då jag hört massor om den. :)