Elins Naglar: Tidningsnaglar - steg för steg.

tisdag 2 oktober 2012

Tidningsnaglar - steg för steg.

Fick en kommentar om jag kunde visa hur man gör tidningsnaglar. Jag hade ingen aning vad jag skulle måla på mina naglar idag så jag tyckte jag kan väl lika gärna göra det nu. Jag har faktiskt aldrig gjort tidningsnaglar innan för att man ska egentligen ha vodka för att göra det. 

Men jag gjorde lite tester innan idag och pröva olika saker man kan använda istället för vodka. Dom 3 jag tyckte funka bäst var - Parfym, vatten och munskölj. Bästa är ju alkoholbaserad vätska. Till dom här naglarna har jag använt mig av någon gammal parfym jag hittade. 

Men här kommer en steg för steg tidningsnaglar tutorial.

Börja med att klippa ut 10 tidningsbitar. Dom ska vara större än dina naglar. Klipp bort så att du bara har så kallad brödtext och klipp bort titlar och sånt.

Detta steget är frivilligt men börja med ett baslack. Det gör inte designen bättre men det är bra för din nagel. Jag använder mig av OPI - Natural Nail Base Coat

Måla sedan naglar med 2 naglar av en valfri ljusfärg. Jag valde vit för jag tycker det blir snyggt. Färgen är Claudia - White tip
Låt detta torka ordentligt och skit i om det kommer utanför, det tar vi bort senare.

När naglarna är HELT torra (väldigt viktigt för om dom inte är det funkar det inte) tar du en av tidningsbitarna och om du använder parfym som jag spruta några gånger på pappret. Andra saker kan du ha i en skål och doppa antingen nageln eller pappret i det.

Sätt det sedan på nageln och tryck till ordentligt. Hålla kvar i ungefär 30 sekunder eller mer.

Sedan drar du av pappret och gör nästa nagel. Då ska det se ut något sådant. Här ser du att man även får lite trycksvärta utanför nageln.  

Avsluta med 1-2 lager topp lack. Detta är viktigt och ett måste för tidningsnaglar för om man inte har topp lack försvinner texten ganska snabbt. Jag använder mig av OPI Top coat, men även dom billigare märkena säljer bra topp lack. 

Sedan tar du nagellacks borttagning och en topz/pensel och tar bort allt runt naglarna.

När du då är klar ser det väl ut något som det här. Jag är faktiskt väldigt nöjd för att vara första gången. Nu har jag massa idéer hur jag ska kunna använda mig av denna tekniken. 


Men behöver ni hjälp med något är det bara att skicka en kommentar till mig, jag kollar det några gånger om dagen och försöker svara. Och önska gärna andra designer och tutorials, det gör mig jätte glad!

1 kommentar :

  1. Det där måste jag testa någon gång, ser jätteläckert ut!!

    SvaraRadera